FORGOT YOUR DETAILS?

De Noordelijke Aquarellisten in Assen

Expositie DSG Galerie, van het Drents Schildergenootschap
4 maart tot 15 april 2017

Van 4 maart t/m 15 april exposeren de Noordelijke Aquarellisten in de galerie van het DSG onder de titel ‘Noordelijke Aquarellisten met gasten in Assen’. De expositie wordt geopend op vrijdag 3 maart om 17.00 uur door Jan Velthuis.
Deelnemende kunstenaars: Riny Bus, Dorry van de Winkel, Jan Velthuis, Jan van Loon, Robin Shillcock, Johan Meeske. Gasten: Jantien de Boer, Titia Beukema, Wilma van der Vliet, Wonnie Noppert, Hana Hoekstra-Vendlova, Geert de Weerd.

Dorry van de Winkel - 'Aan het stilleven kun je vrijelijk je gang gaan, met welke gedachtes, welke gevoelens ook op te roepen; de meest uiteenlopende sferen kun je er vrijelijk in betrekken.` Kees Verwey

Johan Meeske - Mijn werk is een metafoor. Het lijkt erop, maar is het niet.

Jan van Loon - Al meer dan 50 jaar houd ik me bezig met aquarelleren. De laatste paar jaren heb ik een iets kleinere productie. Er worden nu meer olieverfschilderijen gemaakt dan vroeger.

Jan Velthuis - Sinds 20 jaar combineer ik schilderen en zeilen aan boord van mijn schip de Mars. Ik ben  dan vaak op de Waddenzee of het IJsselmeer..

Riny Bus - Ik vind mijn onderwerpen in mijn directe omgeving. Dit zijn stillevens, schepen, hoekjes in een haven. Het gaat mij niet om een exacte weergave, maar om het creëren van een eigen wereld naar aanleiding van de dingen die ik om mij heen waarneem.

Titia Beukema - Aquarelleren is voor mij hét medium voor de weergave van het wad.

Wilma van der Vliet - In mijn schilderijen laat ik graag het kleine en kwetsbare zien, waar we in het dagelijks leven zo vaak aan voorbijgaan.

Wonnie Noppert - Aquarelleren...ik kan er niet zonder!

Hana Hoekstra – Vendlová  - Een zeiltocht over de Wadden, de oneindig verre horizon, de ruimte is onbegrensd. Zwerven over de heuvels van Zuid Bohemen hoog, laag, weggetjes, dorpjes.  Vergezichten. Het landschap. De betovering.

6 NOORDELIJKE AQUARELLISTEN met 6 gasten 

TOP