FORGOT YOUR DETAILS?

Jan van Loon

Al meer dan vijftig jaar houd ik me bezig met aquarelleren. De laatste paar jaren heb ik een iets kleinere productie. Er worden nu meer olieverfschilderijen gemaakt dan aquarellen.

Toch was het een nieuwe uitdaging om een paar hele grote vellen aquarelpapier[120x160cm] te bewerken, al was de rompslomp er omheen veel tijdrovender dan het maken van de aquarel. Ik bedoel het maken van de lijst, het verkrijgen van een paspartout en het formaat perspex van 4mm dik, enz.
Het blijft avontuurlijk bezig te zijn met het maken van een waterverfschildering op papier, vooral als je niet gespitst bent op een perfect uitgewerkte realistische voorstelling maar eerder zoekt naar een voorstelling die iets aan de verbeelding van de kijker overlaat. Ik maak er nu wat minder maar word er altijd weer door gegrepen en dat blijft zo, als het aan mij ligt.

 

Jan van Loon

W www.janvanloon.nl

C jan@loonvan.nl

JAN VAN LOON   * Landschap * Portretopdracht  * Workshop Model

Exposities NA

TOP